Projekt; Vägen!

Hör upp alla österhusare!

Nu skall här berättas om en dag då en kvinna och fem män barkade ut i skogen, fann sig till rätta med skogsarbete och på färden hem fick syn på mytologiska varelser utföra något vi knappast trodde…

Dagen är söndag, en vilodag, enligt vissa… knappast idag för Öserhusare, här gällde det oömma kläder, handskarna på, riktiga kängor och framför allt något som kunde skydda huvudet från de ettriga flugorna.

Solen hade börjat värma den arbetsplats som vi blickade ut med spända blickar. Vi hade på känn att denna dag skulle bli en tuff dag. Det var vi alla överens om, för idag gällde det…

Vi skulle lägga ALLA träden till rätta inför att den stora maskinen, FLISMASIKEN gör entré imorgon… (Närmare bestämt IDAG, så jag, mia månskens ylva, skriver blogg så att fingrarna ryker…)

Vi var samlade och blicken vandrade emellan varandra i någon sekund, därefter tog vi ett djupt andetag, väntade, andades ut och därefter styrde vi stegen ut mot vägen och alla träden…

Styrkan som visade sitt sanna jag, när träden, en efter en, med en väldig fart skapade högar efter högar längst vägkanterna. En bubblande glädje av att se resultaten var så otroligt närvarande, arbetet var i full gång! Här nedan arbetar skumöga för fullt!

En skald av Johan Örn:

Träd ska falla
sågar svingas
yxan klyva
djupa hugg i stora stammar
för vägens vidd och breddning

Och visst var det STORA stammar som fälldes idag, ett tappert försök till att visa att jag var lika stor som stammen eller den var faktiskt bredare än mig…

Arbetet varade i flera, flera timmar och lyckan spreds när Elias berättade att han hade gjort pastasallad som vi alla fick äta! Det var riktigt god sallad, Tack Elias! och för att du organiserade denna dag!

Efter matpausen fick vi alla ny energi och återgick till arbetet!

Johan Örn hade med sig en vän Olle, som vi skickar ett stort TACK! Han är utbildad med att såga/fälla träd så han var räddningen för dagen och fällde de sista träden, TACK! Samt  Björn Skumöga som kvistade och han arbetade så att han på vägen hem kände att hans händer  fortfarande skakade från motorsågen, (och han kommenterade att det var bra länge sedan han höll i en motorsåg) TACK för arbetet!

De största träden sparar föreningen till senare projekt, till de som är nyfikna handlar det om golvplankor och att spika ett golv. Just nu är det ej spikat när och om vem har tid att dra igång projektet, mer info senare!

Något som är säkert är att grävaren kommer snart! Mest troligtvis denna vecka och påbörjar grävningen av diken och alla moment för en fungerande väg. Hurra!

En sådan arbetsdag händer det saker, allt från att skumöga skar sig i handen med yxan (ytligt, små sår), nyfiket spanade in flismaskinen…

och snacka om den minen… han bara spelar! Inget hemskt har hänt! Däremot fann han en speciell stubbe!

Den tog sin flykt till …

…långhuset. Och jag, Mia månskens Ylva ville provsitta den…

Jag kan meddela att den var bekväm att sitta på! Och så en vattenpaus…

Här har ni mig och försöker se moluken ut, lyckas jag? ^^ Nåväl, en bra stubbe!

Det finns en stor hög med björkved som sparades för föreningens framtid och nu vänder vi oss till Er medlemmar, har just Du intresse av att ansvara eller vara delaktig i att strukturera eller hugga ved, maila  info@osterhusvanner.se för att anmäla Ditt intresse! Skriv namn, vad du vill göra, vilka tider och övriga frågor.

Ett stort TACK till Johan som körde fram och tillbaka med att frakta just alla stammar som är nämn ovan text. TACK! Och till Tobias Frisk som var fotograf, TACK!

När kvällen började visa sin sida så var vi sågott som klara, det var förberedelserna inför tältlunden så att grävaren skulle kunna gräva där. I och med att alla hade jobbat hårt under hela dagen så gjorde vi en sista kraftansträngning och vips så var det klart!

Ballerina kakor väntade i bilen, i goda vänners sällskap med otrolig solnedgång så trodde vi att kvällen var fulländad men tji fick vi för precis efter mjällebacken så…

…hade älvor ockuperat nedre fotbollsplanen vid Lövsta IP! De hade älvamannalag och spelade för fullt, dimman var helt magiskt vacker ^^ Vilken otrolig avslutning på kvällen! TAck till alla som ställde upp idag!

Vi som arbetade idag var Elias, Johan, Olle, Björn, Tobias och Mia, vi tackar för oss och på återseende!