Till minne av Auslaug

Efter en lång tids sjukdom har vår förra Hövding lämnat oss vid en ålder av 50 år.

Helena har varit medlem i vår förening sedan 2006, då hon för första gången besökte oss i samband med ett företagsarrangemang vid hennes förra arbetsplats.

Redan som ny medlem tog Helena, eller Aslaug, som hennes vikinganamn är, ett mycket stort ansvar för föreningens verksamhet. Hon genomfört många arrangemang genom åren, både för medlemmar och besökare, företag som skolklasser. Redan 2008 tillträdde hon som föreningens ordförande och innehade den posten fram till 2011 när hon valde att träda tillbaka av hälsoskäl.

Den fråga som legat henne varmast om hjärtat har varit utåtriktade kontakter. Hon har skapat många band mellan vikingaföreningar i både Sverige och Norge. Hon har också varit initiativtagare till Viking Wintergames. Det är en landskamp mot vår vänförening Trondheims Vikingalag, som genomförs i gnistrande kyla och snö under midvintern på Norderön.

Helena var också en duktig hantverkare, många av oss bär de vantar, mössor och strumpor som hon nålbundit. Under våren tillverkade hon också en vacker vikingatida klädedräkt till sin dotterson, som han bar första gången vid invigningen av rondellen vid Jamtli.

Helena var en mycket omtänksam person, ganska bestämd och med en underfundig humor. Vi kommer att sakna alla glada skratt, just nu ekar det tomt i vårt långhus. Våra tankar går i första hand till dottern Anna och dottersonen Alexej.

Vi delar er sorg och saknad.