Vikingaveckan är över och nya uppdrag har dykt upp ^^

Hell alla Österhusare!

Snacka om vikingavecka! Nu har den passerat och oj vad mycket som har hänt under veckan, både gott och ont, nya och gamla kunskaper, nya och gamla vänskaper, både glädje och sorg har om vartannat funnits närvarande under vikingaveckan. Framför allt vill jag, Mia månskens Ylva tacka mina närmaste vänner som gjorde att jag under denna vecka lärde mig vad vänskap innebär och att vårda den ömt och djupt.

Till Er Österhusare: Ett stort tack till var och en av Österhusare som kom till vikingaveckan, var och en har dragit sitt strå till stacken! …även Toste som drogs i myrstacken två gånger 😉 Jag skickar en tanke till dig och hoppas att du överlever alla myrbett!

Länstidningen kom på besök och här går det att läsa mer om den; http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.4926448-byn-dar-alla-spelar-en-roll

Känner du/ni saknad av att bära vikingakläder? Eller vill hjälpa föreningen? Boka in nu på onsdag! Här kommer info från Jocke Espell:

Manifestation vid runstenen 25 juli 2012 klockan 17.00 Syftet är att uppmärksamma ett av Östersunds mest underskattade kulturminnen, en av Sveriges mest intressanta runstenar. Vad den berättar om skall vi försöka förmedla på följande vis:

Kulturföreningen Barke ger några smakprov ur pjäsen Stain. Den kommer att visas på Storsjöteatern 16-17 november. Föreningen Österhus Vänner underhåller med musik, dräkter, lekar och hantverk. Programmet beräknas ta ungefär en timme.

Välkomna alla Österhusare, klä upp Er och dyk upp! Vet just du att du säkert kommer; meddela Jocke Espell på facebook, mail eller mobil!

Väl mött och ma råkes ^^

//Mia, Månskens Ylva