Tjära stunder gör livet värt att leva

Hell alla Österhusare och alla som läser denna blogg!

Det finns stunder då livet går sin tunga gång och det finns dagar då livet känns lätt att leva och sedan finns det dagar då det känns bara väldigt bra att leva.

För ungefär en vecka sedan var det en av de dagar som får livet att kännas lätt att leva. Då menar jag att tillsammans i goda vänners sällskap dra ut till vikingabyn på Norderön, en solig dag och tjära ett hus. Det skapar skratt och goda minnen, det är livet!

Det var jag (Mia månskens Ylva), Anna Vasiljev & Christian Hotchkiss som tillsammans bestämde oss att åka till Norderön, för att det lilla huset behövde sig en dust av tjärlek! 😉 Innan färden träffades vi allihop och lagade mat som blev vår picknick och därefter styrde vi Christians bil, Edda, mot Norderön, med påhälsning hos Anders Westin som hade all utrustning för att tjära huset!

Tack Anders för hjälpen med blandningen av tjära, balsam terpentin och rå linolja, vi lär oss steg för steg för vad som krävs för att hålla husen i tipptopp!

Därefter styrde Edda mot vikingabyn och energin sprudlade, nu var vi på gång! Och då hände det; våra magar kurrade! Steg ett blev att ta fram picknicken och mumsa i solens sken!

Steg två var att hälla upp tjärablandningen. Vilket Christian ordnade…

…medan jag och Anna kollade runt det lilla huset. När allt var klart var vi redo, alla tre med penslar och tjära! Måla, måla, måla, detta är livet!

Nu har jag lovat Anna att jag ej ska lägga ut bilder när hon visas, vilket jag har som avsikt att lova däremot sade hon att jag får nämna henne i bilder ^^ så bilderna som kommer framöver kommer jag nämna henne när hon målar! Redan nu börjar en hint med att det är Anna som målar!

Måla, måla ^^ sidor…

Här syns Christian och i bakgrunden målar ANNA! De kämpade hårt med att måla taket, bra jobbat!!!!

…och plötsligt föll taknocken ner…

Så Christian hämtade spik, klättrade upp och spikade fast nocken!

Info till alla! Förra året var det myrorna som härjade och nu är det getingarna! För på tre ställen (Långhuset, lilla huset och verktygskåpet) hördes getingarnas eviga surr och Anna fick vänta med att måla på ena kortsidan för att det var flertal getingar som började visa sig mer och mer… och ingen av oss ville få getingstick… Någon som kan detta med att få bort getingbon?

Helena hälsade på och tog detta kort ^^! Trevligt Helena!

Stupstocken fick tjärlek eller fick  bekänna färg! 😉 Med olika målartekniker!

Vi målade tills allt tog slut!

Ifrån en grå och småfläckig av tjärblandning till…

…att det sög som en svamp och blev en riklig och fylld!

Resultatet

En olycka då repen gick sönder som behöver åtgärdas! Någon som är händig med rep som kan ordna till bordet?

Under dagen hörde vi ett prassel vid långhuset och det visade sig att det var en groda som kollade till oss! 😉 Vilket får bli de sista bilderna för denna dag.

Sammanfattningsvis målades mycket tjärablandning/tjärlek. Vilket resulterade att både lilla huset och stupstocken fick ett upplyft!

Vi (Anna, Christian och Mia) som målade hade det riktigt trevlig och en sådan dag får gärna återkomma med nya uppdrag/äventyr!

Tack alla som gjorde det möjligt!