Nyheter från programgruppen!

Hell vikingar!

Nu börjar året av växla årstid, har ni lagt märke till något av hösten?

När jag (Mia månskens Ylva) och Christian (smeden som befann sig i början av vikingaveckan) vandrade på fjällen för att plocka blåbär i söndags så såg vi hur träden började pryda sina löv med varierande färger och vinden, med kölden som kompanjon, sökte sig längre och längre in på kroppen… Brrr! Tack och lov för varma kläder och Christian för allt! När vi väl var hemma började jag med min sömnad i höstmörkret och tankarna vandrade till alla medlemmar. Vad sägs om att samla ihop alla och hantverka tillsammans?

Denna viktiga fråga fick programgruppen och nu kommer resultatet:

Nyheter från programgruppen!

Nu sätter hantverkskvällar igång inför höstgillets klädesfixande, hösten som bjuder på att plocka mat till alla mathantverkare och inför midvinterblotets klädessömnad! Det är på torsdagskvällar, jämna veckor! 

Med start nästa torsdag den 20 september 2012. Då blir det en special med en skogspromenad och vi får följa med att plocka svamp i samarbete med Naturskyddsföreningen. Därefter fortsätter kvällen för de som vill och har möjlighet med hantverkskväll på Konstlokalen som SV (Studieförbundet Vuxenskolan) har ordnat, adress dit är: Stapelmohrsvägen 20 C/ Biblioteksgatan. Då kan vi passa på att rensa svampen och förbereda för att torka och dessa kan vi använda till framtida gillen!

Passa på att lär dig om svamp, promenera i skogen med andra vikingar, träffa nya eller gamla bekanta och samtidigt hjälp föreningen att skapa ett matförråd!

Tid: 16.30

Datum: 20 september 2012

Plats: Ingången på Frösöskidlek

När dagen är kommen, se till att ha packa väskan med något enkelt fika, stövlar, kniv, borste och något att bära svamp så ska vi tillsammans ha en härlig dag tillsammans!

Väl mött i skogen och i konstlokalen! 

Information om höstgillet och dess aktiviteter!

Höstgille och blot

Datum: 6 Oktober 2012
Plats: Långhuset, Norderön
Tid: kl. 10.00-färjan från Isön till Norderön

Arbete med vägen och husgrunden (som har
ett stort behov att grävas runt). Därefter tjära
in grundstockarna (gärna hela huset igen). Sist
lägga singel runt huset. Tag med egen matsäck
för dagen.

För kvällens firar vi hösten och huset med
ett gille. Vi tillagar maten tillsammans i
långhuset.

Under kvällen berättar och gestaltar BlotAndur
ett blot.

Gillesavgiften är 100 kronor,
den ska betalas i samband med anmälan

NYHETER!

Dagen innan höstgillet finns en otrolig möjlighet för österhusmedlemmar att besöka magasinet på Jamtli. Det kommer att vara två fredagar i rad för att skapa små grupper (5-6 personer per omgång). Detta är pågrund av att det är väldigt känsliga miljöer vi kommer att vistas i för att se forntida arkeologiska fynd!

Bengt som kommer visa oss runt har skickat med en hälsning att är det något speciell Du vill att han visar bland alla fynd så kolla upp på jamtlis arkiv; föremålskatalogen! Tips var den finns är på minnesbanken som har öppettider mellan kl. 12.00-15.00, vardagar.

Tid för Jamtlibesöken: Kl. 15.00

Plats: Gamla Jamtli, innanför stora entrén, hallen.

Kostnadsfritt

Maila vad du vill se och anmäl dig till info@osterhusvanner.se!

Mer info om midvinterblotet kommer inom kort!

Hade bra alla! Mvh/Mia månskens Ylva