Händelser under hösten 2012

Kära Österhusare!

Månaderna bara flyger iväg och tankarna går tillbaka flera månader och en huvudfråga dyker upp: Vad har hänt i föreningen under hösten?

  • Hantverkskvällar: Flera hantverkskvällar har genomförts. Den första började med en färd ut i svampskogen (dock med försening så vi tog en egen skogspromenad och mödan med att finna svamp var svårt, däremot så fann vi skogshallon som vi gladeligen plockade och jag har fryst ner till en kaka eller liknande för hantverkskvällarna). I övrigt har hantverkskvällarna bestått i att sy vikingakläder till midvinterblot. Lokalen har vi haft samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, mycket trevlig personal och lokal!
  • Program- och utvecklingsgruppen har haft sin första träff och kortfattat:
  • Nu heter gruppen Program- och utvecklingsgruppen! Vi vill lyfta fram att medlemmar kan gärna kontakta oss om de vill få hjälp med någon broschyr/marknadsföring eller bollplank till ett event som alla medlemmar hjärtlig kan skapa, vi tror på varje medlems kreativitet, utveckling och att få föreningen aktiv! Välkomna att kontakta oss!  Och gärna kontakta oss så vi kan uppdatera programpunkter för föreningen! Just nu har bygglaget annonserat att de vill att helgerna i Maj månad blir en bygglädje med Huset, den behöver kärlek och i maj har troligtvis snön försvunnit! Kom ihåg MAJ för majkärlek till huset!
  • Stormöte och föreläsning: Anders Hansson höll i en intressant föreläsning med titeln Kvinnan från Gransjön. Glimtar ur föreläsningen är dåtidens fjällbegravningar, samisk kultur och tolkningar av cermonier. Tack Anders, du fick oss att följa en otrolig historia! Därefter samlades vi runt ett stort bord och hade ett givande stormöte. Trevligt! I slutet av mötet bjöds det på kladdig kladdkaka med grädde ^^ En fråga till medlemmar: Var vill du läsa stormötesprotokollet? 
  • Hrafn: I slutet av september fick vår kära båt en seglats på Storsjön ^^ och därefter har hon dragits upp till Anders W. (Bodvar) mark och för några dagar sedan så fick hon sin vinterkappa på sig. TAck alla som gjorde det möjligt, Ni är otroliga!
  • Österhusbågarna är ett nytt tillskott i föreningen med ett otroligt kämpar anda och som arbetar dels med bågskytte- och yxkastningslunden, BRA jobbat!
  • Höstgille: Vi var en härlig samling vikingar som firade detta höstgille. Musikerna var helt otroliga, jättemysig och härlig kväll! Och vilken mumsigt god mat, stort tack till matlaget!
  • Hus och mark har lånats ut till övriga arrangemang. Bland annat har Björn (Skumöga) tagit med sina elever som har fått uppleva vikingamiljön, lagat mat över öppen eld och sovit över. Han hälsar att de tyckte mest om att sova över. Trevligt att höra ^^ Bra intiativ och genomförande!  Även Anders W. (Bodvar) har visat folkdansgillet! Han hälsar att det var 25 nöjda personer ^^ Bra jobbat!
  • Leadership projektet har gjort många framsteg. Träd har fällts, flisaren har arbetat och  nu har grävaren gjort sitt arbete. BRA jobbat! Härnäst på listan är grus och åter en massa grus till vägen, detta blir efter snöns täcke har försvunnit!
  • Är det någon grupp som känner sig glömd? Skriv gärna en kommentar vad ni har gjort och ett tack till er!  Alla insatser i föreningen är värdefulla!

Bra Jobbat Alla! Mae råkes alla österhusare!