Arbetsdag: marken

Tjoho vilken fantastisk dag det blev!

Vi var ett härligt gäng som tog oss ann uppdraget att börja rensa marken vid huset och närliggande stora ytor från gammalt träbråte och vilken tur att vi hade en släpvagn som fylldes på, körde ner till sjön, tömdes, kördes upp igen, fylldes på och så vidare, flera lass senare var vi i mål!

”Före” bilder:

Den berömda släpvagnen!

Bråte 1

En söndrig stege blev till bråte. Finns det någon som kan göra en ny innan sommarveckan?

Bråte 2 samt att det fanns tre högar till med bråte som vi lassade på släpvagnen och åkte ner och tömde till en stor hög! ^^ Jag kan nämna att Mats reagerade på att ”här finns bråte sedan vi byggde huset”, hmmm, då behövdes verkligen denna arbetsdag 😉

”Efter”bilder

Bråte 1 är borta!

Bråte 2 är borta…

& …

…alla grenar å kvistar och…

…ingången till österhus är allt bråte borta!

Sist men inte minst har Nemi (fotografen för alla foton) och hennes familj åkt dagen efter och satt upp störar för att humlen ska växa, det tackar och bugar vi för, TACK!

Att bära bråte tog på krafterna så det blev både en och två pauser i vikingahuset för att äta en god matbit samt att det stundvis regnade ute så elden var en härlig värmekälla!

Elden ger verkligen en samlingspunkt och vi tar oss  tid att umgås och utbyta nya idéer och vi gjorde oss redo för ännu en ny bråteshög att ta hand om. Väl ute och arbetet var igång fanns det även tid till att undersöka och fynda bland bråtet, så som mitt ”osynliga” skägg, som jag ibland har som uttryck, nu är det som sagt synligt 😉

Och en närbild!

Det kan nog ses som några fjun, men ändå är det ”synligt” 😉

Resultatet!

Här ser ni de starka, envisa österhusare! OBS! Fotografen var också med och bar mycket tunga stockar samt delade med sig goa skämt!

Jag (Mia, Månskens Ylva) ser verkligen framemot nästa arbetsdag!

Och några motton som vi hade är; Ju fler vi är/var desto lättare och roligare blir det/är det!
Samt att till nästa gång lovade vi varandra att ta med en vän/medlem till! Vill just du vara med, säg till på facebookgruppen, maila eller hör av dig till någon i föreningen eller ordföranden Annika, hon kan guida dig vidare till någon ansvarig för en sådan utflykt!

Väl mött Österhusare och alla nära och kära som följer alla händelser i föreningen Österhusvänner! Tack till alla som arbetade idag, väl jobbat!
//Mia, Månskens Ylva