Andra städdagen!

Sex kraftfulla vikingar tog sig an marken igår. Med gemensamma tag ordnades både stort och smått. Mats gjorde ett tappert försök att dammsuga huset, men då detta görs sällan blev påsen fort full och när han så sökte tömma den gick påsen sönder, och utan påse är inte gott att suga (gammalt djungelordspråk). Bättre gick det för Fredrik som skurade hela gilleshallen med en mysko maskin.Hövdingen visade prov på sin utmärkta förmåga att delegera, men räddes inte att själv hugga in där så behövdes.

Undertecknad fick feeling och drog igång projektet att rensa och lägga om kavelbron. Utrustad med hammare, motorsåg och alldeles för få spikar gjorde Pehr, som bara skulle komma ut ”en stund” en ansats till att kamouflera verktygsskåpet.

Rishögen som fordom låg på stranden ligger nu ute i vattnet, och en hel del pinnar har flutit ifrån den. Vi konstaterade att det vore klokt att försöka elda upp högen så snart tillfälle ges. Förutom arbete fanns det tid för korvgrillning och konspirationer. I solens strålar med barnskratt som ljudfond började vi fundera på om kommande projekt.

Vi tänkte (bland annat) att ett lagom projekt för vikingaveckan eventuellt skulle kunna vara att ordna med grästak på nytegshuset. Vid dagens slut rullade John iväg med ett hyrsläp till bredden fyllt med blandat rat. Allt ifrån sönderrostade halva oljefat och gamla tomma färgburkar till uttjänta presenningar och tomma pappkartonger. Nu får prylarna glädja tippenmänniskorna istället.

Två små söta mjölkkannor valde vi att inte slänga. Skulle någon i föreningen vara intresserad av att knycka dem? De står i vart fall vid verktygsskåpet.

Vid tangentbordet Elias (Eyvind (Fridlyst) (Jarl))